Bases reguladores dels Premis Ludi 2024
La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, SA (en endavant, 3Cat), i Game Consulting, SL (en endavant, GameBCN), organitzen la segona edició dels Premis Ludi, uns premis que tenen per objectiu potenciar continguts clau i valors fonamentals en català als videojocs, a més a més estimular el talent jove.
Primera.- Objecte
L’objecte és l’elaboració de prototips de videojocs, en format de prototip funcional o vertical slice que resolguin un repte que els participants trobaran descrit a l’apartat corresponent del web oficial (premisludi.cat).
Definició de vertical slice: fragment d’un videojoc que mostra com serà el producte final, tant en mecàniques com en estètica, que s’acostuma a utilitzar per aconseguir finançament a través d’inversors o editores.
Segona.- Participants
2.1. La participació és oberta a persones físiques, majors de 18 anys i de qualsevol nacionalitat, que estiguin cursant estudis de grau superior durant el curs 2024-2025 a centres amb seu a Catalunya.
Els participants hauran de certificar que estan cursant aquests estudis mitjançant un document acreditatiu segellat pel centre. Caldrà aportar aquesta certificació a moment de fer el registre com a participant.
2.2. La participació podrà ser de manera individual o en grups de com a màxim 4 integrants. Una mateixa persona podrà formar part de més d’un grup, i un mateix grup podrà presentar més d’un projecte. Així mateix, una persona també podrà presentar més d’un projecte.
2.3. Tots els participants, tant si formen part d’un grup com si no, s’hauran de registrar de manera individual a través del mateix web, premisludi.cat.
En el cas de presentar una proposta en grup, caldrà indicar qui en són tots els membres, que també hauran d’estar prèviament registrats.
Es recomana que el registre com a participant es faci al més aviat possible, per poder rebre novetats i informacions d’utilitat per correu electrònic per part dels organitzadors dels Premis.
2.4. Els participants han de garantir l’autoria i l’originalitat de les propostes presentades i, en cas d’utilitzar llibreries o actius externs, ho han d’indicar a la documentació i disposar dels drets pertinents per al seu ús i l’explotació.
Tercera.- Prototips de videojocs i drets cedits
Els prototips de videojocs presentats hauran de complir els requisits següents:
- Ser originals dels seus autors,; per tant, creats pels integrants del grup específicament per a aquest certamen. Es poden utilitzar parts de codi prèviament desenvolupades, llibreries o actius (assets) externs, sempre que es disposi del permís pertinent i s’indiqui a la documentació adjunta requerida.
- Ser inèdits,: per tant, no publicats anteriorment.
- Tant el joc com la documentació presentada han de ser en llengua catalana.
- Ser funcionals, tot mostrant-ne la jugabilitat principal. Tot i que, com a prototips, no siguin jocs acabats, l’obra entregada ha de funcionar sense errors.
- Ajustar-se al compliment del repte proposat descrit a l’apartat corresponent del web oficial (premisludi.cat).
- Que els continguts respectin el llibre d’estil de 3Cat, accessible des d’aquest enllaç: https://www.ccma.cat/llibredestil/
- Complir els requisits tècnics de lliurament definits a la base quarta.
Els participants hauran d’estar en disposició de cedir de manera exclusiva, per a un temps il·limitat i per a tot el món, els drets de reproducció, explotació, impressió, distribució, comunicació pública, posada a disposició i transformació del prototip de videojoc per a la seva distribució i venda, en els formats que l’entitat requereixi i específicament per a:
(i) Reproduir i explotar el prototip de videojoc, totalment o parcialment en format físic (pòsters, imatges gràfiques, tríptics, etc.) o digital (online/offline, audiovisuals, etc.), per a la distribució i comercialització.
(ii) Transformar o adaptar el prototip de videojoc, ja sigui directament o a través de tercers, quan es consideri necessari per adequar-lo al format, imatge o aparença d’internet o qualsevol altra tecnologia susceptible d’adscripció a internet.
Quarta.- Termini i forma de participació
Els prototips de videojocs s’hauran d’enviar abans de les 14.00 hores del 30 d’octubre del 2024 a través del formulari corresponent, que es troba al web premisludi.cat.
En cas que el prototip de videojoc s’hagi fet en grup, el lliurament l’haurà de fer un dels membres en nom de tot el grup, identificant qui són la resta de components. Tots els membres del grup rebran un correu electrònic de confirmació. Si, dins un termini de 5 dies, no es rep cap disconformitat a través de l’adreça info@premisludi.cat, es considerà confirmada la participació.
Per presentar el prototip de videojoc, caldrà lliurar:
1. Un fitxer en format zip o .rar que contingui tots els fitxers del joc, de manera que, en descomprimir-lo, s’hi pugui jugar obrint des d’un navegador web el fitxer index.html.
2. Un fitxer en format pdf amb la documentació que es consideri oportuna per donar indicacions sobre el joc, la part tècnica o allò que es consideri rellevant; i
3. Una adreça URL des de la qual es pugui visualitzar un vídeo teaser-trailer de no més d’un minut de durada, explicatiu del videojoc.
Es consideraran candidatures vàlides aquelles que compleixin tots els requisits que marquen aquestes bases reguladores. Les candidatures que no els compleixin quedaran desqualificades.
Per aclarir dubtes en relació amb aquesta convocatòria, us podeu adreçar a info@premisludi.cat
Cinquena.- Jurat i deliberació
El jurat estarà format per membres de 3Cat, personalitats i empreses rellevants del sector català dels videojocs. Tots els membres estan descrits a l’apartat corresponent del web premisludi.cat. Aquest jurat serà el que dictaminarà els prototips de videojocs que han estat premiats. Les decisions que es comuniquin seran de caràcter definitiu.
El jurat es reserva la possibilitat de declarar deserts tants premis com consideri oportú.
3Cat i GameBCN, depenent del volum de projectes entregats, es reserven la possibilitat que un comitè en faci una preselecció que serà la que passarà a la valoració del jurat.
Sisena.- Condicions i límits de participació
Totes les persones participants, pel sol fet de participar-hi, accepten les condicions que regeixen aquestes bases i el criteri i la decisió que l’organització adopti sobre la selecció dels premiats, i qualsevol qüestió que se’n derivi.
Setena.- Premis
Els Premis, que seran en espècie, estaran detallats a l’apartat corresponent del web premisludi.cat.
Els guardons concedits quedaran subjectes a les obligacions fiscals i tributàries de conformitat amb la normativa vigent. Així, la concessió del premi constituirà un guany patrimonial per al guanyador, que quedarà sotmès a tributació de l’IRPF.
En tot cas, el premi obtingut serà objecte d’ingrés a compte, sempre que el seu valor fiscal sigui superior a 300 euros. De les obligacions fiscals d’aquest ingrés a compte, se’n farà càrrec GameBCN.
Si es dona el cas que un participant és premiat per dos conceptes que tenen el mateix premi, només se n’hi entregarà un.
En cas que un grup resulti premiat, cadascun dels integrants rebrà el premi.
Vuitena.- Possibilitat de desenvolupament i publicació d’un dels prototips de videojoc
Un dels prototips premiats podria ser escollit per ser desenvolupat com a joc acabat i ser publicat per 3Cat. En aquest cas, GameBCN n’assumirà el desenvolupament i proposarà al participant o als integrants del grup guanyador la possibilitat d’integrar-se ena l’equip desenvolupador, que podrà acceptar o declinar l’oferta.
En aquest cas, s’executarà la cessió de drets detallada a la base Ttercera.
Novena.- Notificació i entrega de premis
Els premiats rebran una notificació a través del correu electrònic que hagin establert a moment del registrar-se als Premis Ludi.
Per rebre el premi en espècie caldrà l’acceptació per part del premiat, dins un termini de 15 dies naturals a partir del dia següent a la notificació. Aquesta acceptació s’haurà d’envar de manera individual, contestant el correu electrònic de notificació de premi. Si no es rep l’acceptació dins d’aquest termini, s’entendrà que el premiat ha renunciat al premi.
El premiat també podrà renunciar al premi en espècie atorgat, manifestant-t’ho expressament pel mateix mitjà.
La renúncia al premi en espècie no suposa la pèrdua de condició de prototip de videojoc guanyador.
3Cat es reserva la possibilitat d’organitzar una gala d’entrega de premis, a la qual els participants finalistes hi seran convidats.
Desena.- Protecció de dades personals
Les dades de caràcter personal dels participants seran tractades pels organitzadors dels Premis amb l’única finalitat de gestionar-ne la participació i les comunicacions que se’n derivin.
L’encarregat del tractament d’aquestes dades és GameBCN.
3Cat i GameBCN podran enviar notificacions als participants inscrits a través del correu electrònic per explicar novetats o altres informacions relacionades amb els Premis.
Els noms dels participants guanyadors seran públics i, per tant, es podran comunicar a qualsevol mitjà de comunicació, incloent-hi premsa, televisió, ràdio, pàgines web i xarxes socials.
La imatge dels participants que assisteixin als esdeveniments relacionats amb els Premis Ludi es podrà captar i publicar a efectes informatius i promocionals. La base jurídica que legitima aquest tractament i gestió de la participació és l’interès legítim de 3Cat i GameBCN d’informar públicament sobre els Premis Ludi.
Els interessats podran exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, oposició, limitació i portabilitat a través del correu postal a qualsevol dels domicilis indicats, identificant-se com a participant o interessat en els Premis Ludi i dirigint-se a l’adreça electrònica info@premisludi.cat
Així mateix, si l’interessat considera vulnerat el seu dret de protecció de dades, podrà presentar una reclamació davant l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades.
En tot cas, trobareu tots els detalls de la política de protecció de dades a l’espai https://premisludi.cat/politica-de-privacitat/
Onzena.- Reserves
Els organitzadors es reserven els següents drets en relació amb la convocatòria dels Premis Ludi:
- Modificar o suspendre la convocatòria, sempre que hi concorri una causa justificada, amb el compromís de comunicar-ho amb antelació suficient.
- Exercitar accions legals contra qualsevol intent de danyar de manera deliberada el funcionament dels premis o d’actuar de manera il·lícita.