FAQs

Per participar als Premis Ludi cal estar matriculat en uns estudis de grau superior en un centre amb seu a Catalunya?

Sí, ja que els Premis Ludi tenen per objectiu posar en valor el talent dels estudiants catalans d’educació superior. En el moment d’inscriure’s cada un dels membres del grup haurà d’adjuntar un document que certifiqui que està matriculat en estudis d’educació superior d’un centre amb seu a Catalunya durant el curs 2024-2025.

No és imprescindible que els participants estiguin cursant estudis específicament de videojocs, la resta de disciplines d’estudis de grau superior i, per tant, de cicles formatius, graus, postgraus, màsters i estudis de doctorat, també són acceptades.

Sí, és un requisit imprescindible.

Les dues opcions estan admeses. En cas que sigui en grup, aquest podrà estar format per un màxim de 4 integrants, i caldrà que cada membre es registri de manera individual al web i l’enviament de la proposta la faci un d’ells, indicant qui són la resta de membres del grup.

Sí, s’admet que un mateix grup presenti més d’un projecte, i també que una mateixa persona formi part de més d’un grup.

Cal que la jugabilitat s’adeqüi al repte proposat. A partir d’aquest punt imprescindible, els diversos premis s’atorgaran per aspectes concrets, indicats en cada cas a l’apartat de premis.

Es proposarà als membres del grup escollit formar part del desenvolupament amb l’equip de GameBCN. Podran acceptar-ho alguns o tots. Si no ho accepten, l’equip de GameBCN desenvoluparà el videojoc complet fent servir el prototip escollit com a base, fent-hi les modificacions que es considerin per 3Cat.

Sí, els participants cedeixen tant els drets d’explotació com els de transformació de l’obra presentada.

No, podrà incorporar-hi canvis o millores, fruit de les noves etapes de desenvolupament o tests amb usuaris. Durant el desenvolupament, les decisions sobre l’evolució del joc a partir del prototip guanyador dels premis correspondran a 3Cat.

Podeu consultar-los en aquest enllaç: https://www.ccma.cat/llibredestil/

En aquesta edició dels premis sí, donades les característiques del joc que es busca.

Si es disposa dels permisos necessaris per utilitzar-los, sí. En aquest cas caldrà incloure’ls a l’entrega de manera que el joc funcioni en local, sense necessitat de fer cap crida a internet.

No, però es poden indicar possibles connexions a sistemes de “backoffice” en la documentació adjuntada amb el joc, per a possibles ampliacions. El prototip entregat, com que ha de funcionar en local, es podria fer una simulació de treball amb dades externes amb fitxers xml.

És imprescindible que funcioni bé en les diverses plataformes en que es demana (navegadors d’internet en mòbils, tauletes i ordinadors), i es valorarà que el codi estigui ben optimitzat, però no serà imprescindible per a obtenir els premis en els que no s’indiqui específicament.

No, sempre que el joc resultant compleixi tots els requisits especificats a les bases.

Cap problema, prepararem els equips per a poder jugar-hi al descomprimir els fitxers .zip o .rar entregats, obrint el fitxer “index.html”, tal com està indicat a les bases reguladores.